Splošni pogoji

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Reklame Kermc, Slavko Kermc s.p. določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

Lastnik in upravitelj spletne trgovine Reklame Kermc je podjetje Reklame Kermc, Slavko Kermc s.p..

Opredelitev pojmov:

 • ponudnik je spletna trgovina; Reklame Kermc, Slavko Kermc s.p.
 • uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem (uporabnik v spletni trgovini);
 • spletna trgovina je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku;

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

PRIJAVA

Z namenom hitrega in enostavnega nakupa, registracija v spletni trgovini Reklame Kermc ni potrebna. Vse potrebne podatke za dostavo in plačilo boste izpolnili ob oddaji naročila.

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja);
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev;
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku);
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene;
 • način plačila in dostave;
 • časovno veljavnost ponudbe;
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe.

POSTOPEK NAKUPA

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in se odloči o načinu plačila (plačilo po predračunu na TRR – transakcijski račun), s klikom na ikono ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo. Spletna trgovina samodejno ustvari in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki). S tem je naročilo potrjeno, izdelki pa bodo poslani v najkrajšem možnem roku.

TISK, VEZENJE, GRAVIRANJE (PERSONALIZACIJA KUPLJENIH IZDELKOV)

Pošljite nam povpraševanje za tisk in pripravili vam bomo ponudbo.

Pri tisku ne moremo zagotavljati barv po Pantonu. Pokrivnost ne more biti sto-odstotna. Pridržujemo si pravico do 3 – 4% napake deformiranosti logotipa.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA, REKLAMACIJA

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine, če le to ni že potiskano, zvezeno ali opremljeno z reklamo. Po Zakonu o varstvu potrošnikov (Ur. List RS, št. 98/2004, 126/07) v 1. odstavku 43. člena, ima potrošnik pravico pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 14-dneh od prejetja blaga, da odstopa od pogodbe ne, da bi navedel razlog za odstop, in sicer na kontaktno e-pošto: info@reklame-kermc.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 30-dneh po sporočilu o odstopu od nakupa.

V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla.
Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Če uporabnik vrača izdelek brez originalne embalaže ali je ta embalaža uničena oziroma če izdelek kaže znake uporabe, ki nakazujejo da je bil uporabljen dlje in pogosteje kot bi bilo potrebno, da se s preizkusom ugotovi vse njegove lastnosti, si pridržujemo pravico, da zaračunamo odškodnino, ki jo ocenimo z zapisnikom ob vračilu izdelka. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Denar vračamo na vaš transakcijski račun v najkrajšem možnem roku, po prejetju vrnjenih nepoškodovanih izdelkov na naš naslov. V primeru, da ne razpolagate s transakcijskim računom, vam denar vrnemo s poštno nakaznico.

Stvarne napake
Ponudnik mora kupcu izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne in pravne napake svoje izpolnitve. Napaka je stvarna, če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana, če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane, če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Potrošniki

Potrošnik uveljavlja svoje pravice tako da o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Obvestilo o napaki kupec ponudniku sporoči osebno, preko elektronske pošte ali ga pošlje na naslov Reklame Kermc, Slavko Kermc s.p., Kvedrova 21. 8290 Sevnica, zaželjeno na predloženem obrazcu Reklamacija, ki se nahaja v spletni trgovini Reklame Kermc ali ga prejme na zahtevo pri ponudniku preko e-pošte info@reklame-kermc.si ali telefona 07 81 65 200.
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine garancijski rok proizvajalcev, odkar je bila stvar izročena. Garancijski roki so skladni z zakonodajo o osebni varovalni opremi in trgovinskimi uzancami in določeni s strani proizvajalcev izdelkov.
Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.
V kolikor pri kupcu prejeta količina odstopa od količine na dobavnici in računu, je dolžan pisno obvestiti osebje v podjetju Reklame Kermc, Slavko Kermc s.p., takoj ob prejemu blaga, najkasneje pa naslednji delovni dan.

Ponudnik, podjetje Reklame Kermc, mora ob sprejemu reklamacije, če napaka ni sporna, čimprej, oziroma najpozneje v roku osmih dni, ugoditi zahtevi kupca, v nasprotnem primeru pa v enakem roku kupcu odgovoriti na zahtevo.

Ostali uporabniki
Za ostale kupce se v zvezi z vprašanji stvarnih napak uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja.

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

Če je prišlo do poškodbe blaga med prevozom (zunanjost pošiljke), potem je nujno pošiljko TAKOJ reklamirati kurirju. Kurir bo na licu mesta sestavil reklamacijski zapisnik o poškodbi pošiljke. V pimeru skritih poškodb pošiljke pa je uporabnik dolžan pisno obvestiti dostavno službo v reklamacijskem roku 8 dni, šteto od dneva prejema pošiljke dalje s pogojem, da predhodno z nami skupno ugotovimo, da je poškodba po našem mnenju nastala izključno v času, ko je bila pošiljka v posesti dostave. Uporabniku priporočamo, da dostavljen paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti kurirja.

PLAČILO

V spletni trgovini ponudnik omogoča plačilo po predračunu na TRR. Uporabnik mora ponudnika obvestiti o odločitvi o načinu plačila. To stori skupaj z oddajo naročila, ki ga posreduje ponudniku.

Ob prejemu naročila in izbiri plačila po povzetju vam bomo na vašo e-pošto poslali potrdilo o prejemu naročila, nato sledi dobava v dogovorjenem roku.

Za izbiro plačila po predračunu, vam bomo na podlagi vašega naročila, v najkrajšem možnem času poslali predračun. Dokazilo o plačilu po predračunu nam pošljite na info@reklame-kermc.si, saj so vsi predračuni do potrditve plačila zgolj informativne narave.

DOBAVNI ROK

Plačilo po predračunu:

po prejemu plačila na naš TRR, bodo pošiljke oddane še isti dan oziroma v največ 3 delovnih dneh.

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-5 delovnih dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 15 dni po prejetem in potrjenem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektonski pošti ali pa po telefonu.

DOSTAVA

Dostavo opravi dostavna služba na navedeni naslov v Sloveniji, lahko pa tudi ponudnik odvisno od količine prodanih izdelkov. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. Prevoz vselej plača naročnik izdelkov.

Ponudnik ni odgovoren za zamude s strani dostavne službe ali za poškodovanje embalaže. Možnost lastnega prevzema blaga. Svoja vprašanja nam pošljite na info@reklame-kermc.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Cene dostave so odvisne od teže naročenih artiklov (veljaven cenik Pošte Slovenije):

do 2kg = 6,09€
2-5kg = 7,41€
5-10kg = 8,95€
10-15kg = 10,48€
15-20kg = 11,90€
20-25kg = 13,71€
25-31,5kg = 15,63€
Odkupnina = 1,45€
Ročni sprejem pošiljke = 1,83€

Za vsa naročila nad 300,00 € je poštnina BREZPLAČNA!

VARNOST IN PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Vse podatke, pridobljene preko spletne trgovine, ponudnik uporablja le za lastno uporabo in jih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Ponudnik podatkov, posredovanih s strani kupcev, ne bo razkrival tretjim osebam, temveč jih bo koristil le v namene lastne rabe, za infomiranje o ponudbi in novostih, itd. Podatke strank ponudnik hrani trajno in jih uporablja dokler stranka ne zahteva drugače. V primeru “vdora” v bazo oziroma v računalniški sistem ponudnik ne nosi odgovornosti na nastale posledice.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani podjetja ter v spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik v spletni trgovini ne uspe popraviti podatkov. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na info@reklame-kermc.si ali po klasični pošti na naslov Slavko Kermc s.p, Kvedrova cesta 021, 8290 Sevnica.

Vrnjen izdelek pošljete z dostavno službo na lastne stroške na naslov: Kvedrova cesta 021, 8290 Sevnica. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega z naročnikom nismo izrecno dogovorili!

ARHIVIRANJE POGODB

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju Reklame Kermc,  Slavko Kermc s.p..

KONTAKT

PODJETJE: Reklame Kermc, Slavko Kermc s.p.

NASLOV: Kvedrova cesta 021, 8290 Sevnica

Davčna številka: SI91940184

Telefon: 07 81 65 200

E-mail: info@reklame-kermc.si

Odpiralni čas: Spletna trgovina posluje 24 ur na dan, 7 dni v tednu

Za pomoč in informacije smo dosegljivi: Ponedeljek – petek: 8.00 do 12.00 in 13.00 do 16,30 ure

Reklamacijski zapisnik_kermc-3

 

Imam vprašanje?